İZMİR / BORNOVA - Şehit Musa Can İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu etkinliklerle ve yoğun veli katılımıyla kutlandı. Rengarenk kıyafetleriyle gösterilerini sunan okulumuz öğrencilerinin mutluluğu, ailelerinin gururu görülmeye değer güzel anların yaşanmasına vesile oldu.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz öğrencileri öğretmenleri Pınar ARSLAN ve Tümay ALAKOÇ gözetiminde deyimler ve atasözlerini farklı bakış açıları ile ele aldılar.

Şbt

10-11 Şubat Güvenli İnternet Günü etkinlikleri okulumuzda yapıldı. Okul ve sınıf panoları konu ile ilgili görsellerle ve öğrencilerin yapmış olduğu resimler ile donatıldı.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK vefatının 85. yılında okulumuzda düzenlenen törenle anıldı. Saat 09.05’te okulumuz bahçesinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

YÜZÜMÜZDE CUMHURİYET VAR.

Cumhuriyetin 100. Yılı tüm yurtta olduğu gibi ülkemizde de coşkuyla kutlandı. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirilen 100. Yıl kutlamaları okulumuz bahçesinde gerçekleştirildi. Bando eşliğinde tüm öğrencilerin ve öğretmenlerin kortej düzeninde mahallede gerçekleştirdiği 100. Yıl Yürüyüşü tüm mahalle halkı tarafından coşkuyla ve ilgiyle izlendi.

Haz

Okulumuz 4. sınıf öğrencilerinin mezuniyet balosu 6 Haziran 2023 Salı günü okulumuz bahçesinde gerçekleştirildi. Okul yöneticilerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve anne babaların katılımıyla müzikli olarak gerçekleştirilen balo etkinliğine katılım oldukça yoğundu.

Haz

Okulumuzda Mayıs ayı “Ayın Öğrencisi” seçilen her sınıftan bir öğrenci okulda yapılan tören ile ödüllendirildi. Ödül törenine, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenciler ve aileler katıldı.

May

Amazon Türkiye’nin “Hayalime Ortak Ol Topluluğu” iş birliği ile başlattığı “Hayalimi Kodluyorum” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ege Bölgesi’nde belirlenen köy okullarına, öğrencilerin STEM becerileri kazanmaları için gerekli eğitim araçları sağlandı ve kodlama eğitimleri sunuldu.

May

Okulumuzda Nisan ayı “Ayın Öğrencisi” seçilen her sınıftan bir öğrenci okulda yapılan tören ile ödüllendirildi. Ödül törenine, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenciler ve aileler katıldı.

Nis

Okulumuzda Mart ayı “Ayın Öğrencisi” seçilen her sınıftan bir öğrenci okulda yapılan tören ile ödüllendirildi. Ödül törenine, okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz, öğrenciler ve aileler katıldı.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen bir proje kapsamında tüm ailelere yönelik olarak planlanan Aile Okulu Kursları (Veliler İçin) okulumuz bünyesinde okulumuz rehberlik servisi tarafından düzenlenmektedir.

Kas

Okulumuzda eğitim-öğretim dönemi başında başlayan tadilat ve onarım işlemleri sona erdi. Okulumuz ana bina çatısı başta olmak üzere Anaokulu çatısı, sınıfları, tuvaletleri, mutfağı başta olmak üzere komple onarım gerçekleştirildi.

Eyl

Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi okulumuzda da okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerinin uyum eğitimi programı 05.09.2022 Pazartesi günü başladı. Bir hafta sürecek eğitim sürecinde okula yeni başlayan öğrencilerimizin okula uyum sağlamaları amaçlanmaktadır.

Kas

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 83. yılında okulumuzda yapılan etkinliklerle anıldı. Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan program okulumuz bahçesinde gerçekleştirildi.