İZMİR / BORNOVA - Şehit Musa Can İlkokulu

ÖĞRENCİLERİMİZ “HAYALİMİ KODLUYORUM” PROJESİ KAPSAMINDA KODLAMA EĞİTİMLERİNE KATILDI.

Amazon Türkiye’nin “Hayalime Ortak Ol Topluluğu” iş birliği ile başlattığı “Hayalimi Kodluyorum” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Ege Bölgesi’nde belirlenen köy okullarına, öğrencilerin STEM becerileri kazanmaları için gerekli eğitim araçları sağlandı ve kodlama eğitimleri sunuldu. İlk olarak Torbalı’dan 2 okulda, Bornova’dan 2 okulda ve Bergama’dan ise 1 okulda başlatılan “Hayalimi Kodluyorum” projesi sayesinde, ilkokul öğretmenleri ile ilkokul çağındaki çocuklar kodlama alanında eğitimler aldılar. Amazon Türkiye tarafından okullara, proje kapsamında bilgisayar, eğitim ve kırtasiye setleri hediye edildi. Proje kapsamında her okuldan iki öğretmene eğitim verildi. Eğitmenlerin hazırlık süreçlerine Amazon Türkiye’den gönüllü çalışanlar ve Hayalime Ortak Ol Topluluğu gönüllüleri de dâhil edildi. Öğretmenler, ocak ve nisan ayları arasında okullarda gerçekleştirilen “Hayalimi Kodluyorum” etkinliklerinde çocuklarla buluşarak çalışmalar yaptı. Atölye çalışmalarına devam eden öğrenciler arasından oluşturulan 10’ar kişilik takımlar ise 29 Nisan’da düzenlenen “Gelecekteki Okulunu Hayal Et” temalı fuarda buluşarak ziyaretçilere projelerini ve çalışmalarını aktardı. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde düzenlenen fuara öğrencilerin yanı sıra öğretmenler, Hayalime Ortak Ol ve Amazon gönüllüleri katıldı.

Okulumuz öğretmenleri Gamze Atasayar YAMIK ve Önder ÖZDEMİR rehberliğinde 3. sınıf ve 4. sınıf öğrencilerinden seçilen 10 kişilik “Yeşilçam Yıldızları” adlı takımla okulumuz Şehit Musa Can İlkokulu söz konusu fuarda temsil edilmiştir.

03-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-202303-05-2023

Yayın: 03.05.2023 - Güncelleme: 03.05.2023 14:46 - Görüntülenme: 224